

Την αλληλεγγύη του προς το Σουδανικό ΚΚ, εκφράζει το ΚΚΕ με αφορμή την εισβολή και κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Σουδανικού ΚΚ και απαιτεί την άμεση αποχώρηση των εισβολέων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του κόμματος, «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη εισβολή και κατάληψη της κεντρικής έδρας του Σουδανικού ΚΚ στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ, από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο), το απόγευμα της 25ης Μαΐου, που έγινε με τις πλάτες των εγχώριων και ξένων συμμάχων τους.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του με το Σουδανικό ΚΚ που πρωτοστατεί στην πάλη του λαού του Σουδάν για την κατάκτηση των οικονομικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ώστε να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος στον τόπο του».
Απαιτεί την άμεση αποχώρηση των εισβολέων από την έδρα του Σουδανικού ΚΚ και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές του Σουδάν!»
Πηγή: skai.gr
Σχετικά Νέα
Κ. Μητσοτάκης: Συναντάται το απόγευμα με βουλευτές της ΝΔ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 19:30 με εκλεγμένους.
Τ. Θεοδωρικάκος: Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα και θα το επαναλάβει στις 25 Ιουνίου
Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν όλοι στις κάλπες στις 25 Ιουνίου για να ψηφίσουν.
Τηλεφωνική επικοινωνία του υπηρεσιακού ΥΠΕΞ με τον Τσαβούσογλου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα σήμερα ο.
Ο. Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος η απλή αναλογική
“Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα.