

Η Ουκρανία δεν θα ανοίξει εκ νέου την διαδρομή μεταφορής αερίου Sokhranovka από τη Ρωσία προς τους Ευρωπαίους πελάτες μέχρι το Κίεβο να αποκτήσει τον έλεγχο του συστήματος διαμετακόμισης αερίου, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ο επικεφαλής της διαχειρίτριας συστήματος GTSOU.
Ο αγωγός φυσικού αερίου μέσω του εν λόγω σημείου διέλευσης διέρχεται από την περιοχή Λουχάνσκ της Ουκρανίας, τμήμα της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο αποχιτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία από το 2014.
Ο Sergiy Makogon, δήλωσε ότι υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για τον ρωσικό κρατικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom να παραδώσει όλες τις ποσότητες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη μέσω της οδού διέλευσης Sudzha, η οποία παραμένει ανοιχτή.
Ο ίδιος είπε ακόμη ότι η Gazprom δεν γνώριζε ότι οι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα αποχιτές στα ανατολικά της Ουκρανίας είχαν αρχίσει να κλέβουν αέριο που διακινείται από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο δήλωσε ότι ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ανακοίνωσε “ανωτέρα βία” (force majeure) στις ροές αερίου μέσω της Sokhranovka.
Σχετικά Νέα
Ο Οτσαλάν χαιρέτισε τη διάλυση του PKK
Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν,.
Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, το Κίεβο είναι όμως;»
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν επιβεβαιώνει την παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν στην.
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ, Γουίτκοφ και Κέλογκ θα μεταβούν στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Οι απεσταλμένοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Κεθ Κέλογκ θα μεταβούν.
Η Ρωσία είναι έτοιμη για σοβαρές συνομιλίες για την Ουκρανία, διαμηνύει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα, Τρίτη (13/5) ότι η Ρωσία.