

Τις αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, προκειμένου να φτιαχτεί το «καλάθι της Σαρακοστής».
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι κατηγορίες στο «καλάθι του νοικοκυριού» γίνονται 60, ενώ υπάρχουν και 3 ακόμα για το «καλάθι της Σαρακοστής».
Οι αλλαγές για το «Καλάθι του νοικοκυριού»
Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο «Καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται:
-η κατηγορία “πάριζα ή γαλοπούλα” γίνεται 2 ξεχωριστές κατηγορίες, πάριζα και γαλοπούλα
-η κατηγορία «όσπρια» χωρίζεται στις κατηγορίες: φασόλια, φακές, ρεβύθια
-το κοτόπουλο επίσης θα έχει πλέον 2 κατηγορίες, ολόκληρο και σε κομμάτια
-νωπό μοσχάρι
-γάλα υψηλής παστερίωσης πλήρες αλλά και με χαμηλά λιπαρά ή γάλα μακράς διαρκείας
-λευκό τυρί
-σοκολάτες
Εκτός από τα παραπάνω, για την περίδο της Σαρακοστής προστίθενται και τα προϊόντα:
-Χαλβάς
-Νηστίσιμες σαλάτες
-Κατεψυγμένα θαλασσινά με 2 τουλάχιστον ήδη σε κάθε αλυσίδα
Αλλαγές στην επισήμανση των προϊόντων
Στο μεταξύ γνωστοποιήθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι υπογράφεται σήμερα υπουργική απόφαση και θα υπάρξει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλα τα σούπερ μάρκετ και να είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου.
Υπογραμμίστηκε επιπλέον ότι από χθες στην εφαρμογή e-Katanalotis υπάρχουν πλέον και όλα τα φυλλάδια των προσφορών.
Σε ό,τι αφορά στο μποϋκοτάζ από τον έλεγχο του υπουργείου φαίνεται ότι δεν συμμετέχει το καταναλωτικό κοινό σε αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου.
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.
Ρωσία: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία αλλά έχουμε τη δική μας θέση»
«Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Μετά από την τέταρτη ημέρα των εκατέρωθεν επιθέσεων Ινδίας κια Πακιστάν κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων,.
Η οικονομία της Ελλάδας σε ανάκαμψη – Οι κίνδυνοι που καραδοκούν
Η Ελλάδα σήμερα εμφανίζεται δημοσιονομικά σταθερή και πολιτικά ώριμη, με διεθνείς οργανισμούς και οίκους.