

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έπληξε «στρατιωτική τοποθεσία» όπου βρισκόταν μια αποθήκη όπλων στη βορειοδυτική Συρία, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν έκρηξη κοντά στο λιμάνι της Ταρτούς.
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως «πριν λίγο έπληξε μια στρατιωτική τοποθεσία όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα όπλα που ανήκαν στο πρώην συριακό καθεστώς στην περιοχή Καρντάχα της Συρίας».
Το Συριακό Παρατηρητήριο έκανε λόγο για έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στο λιμάνι Ταρτούς αφού ένα αεροπλάνο «πιθανώς ισραηλινό» πέταξε πάνω από την περιοχή.
Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA τόνισε πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν την περιοχή Ταρτούς στη δυτική Συρία.
«Αεροπορικές επιδρομές από ισραηλινά αεροπλάνα στην περιοχή της Ταρτούς», ανέφερε το SANA, χωρίς να αναφέρει άμεσα θύματα, διευκρινίζοντας ότι «η πολιτική προστασία και εξειδικευμένες ομάδες εργάζονται για να επιβεβαιώσουν ποιοι ήταν οι στόχοι» που επλήγησαν.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.