

Το Ιράν θα επιβάλει σκληρή τιμωρία στους «μισθοφόρους» που συνελήφθησαν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τα βίαια επεισόδια που κλονίζουν τη χώρα, μετά την αύξηση των τιμών της βενζίνης, προειδοποίησε σήμερα ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.
Επικαλούμενο αξιωματικούς της αστυνομίας, το πρακτορείο ειδήσεων Fars επιβεβαίωσε σήμερα ότι «180 υποκινητές των πρόσφατων ταραχών αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν».
«Η απάντησή μας θα είναι μετά βεβαιότητας ανάλογη της βιαιότητάς τους» δήλωσε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Τεχεράνη.
«Έχουμε συλλάβει όλους τους λακέδες και τους μισθοφόρους και έχουν ξεκάθαρα ομολογήσει ότι ενήργησαν στην υπηρεσία της Αμερικής και, Θεού θέλοντος, το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλει τις αυστηρότερες τιμωρίες» συμπλήρωσε.
Ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους στο κίνημα διαμαρτυρίας είναι δύσκολο να καθοριστεί. Την Τρίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για «περισσότερες από 1.000» συλλήψεις
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.