

Η Ισλαμική Δημοκρατία καταδίκασε “απερίφραστα” την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια”, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μήνυμα στο Twitter.
“Πρέπει να αντικατασταθεί αυτός ο φαύλος κύκλος που δεν σταματά να επιδεινώνεται — η ρητορική μίσους, οι προκλήσεις και η βία — από τη λογική και τη σωφροσύνη”, τόνισε.
Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από νεαρό άνδρα μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας.
“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ριζοσπαστισμός το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί περισσότερο ριζοσπαστισμό και ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με ύπουλες προκλήσεις”, έγραψε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε ότι η προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ μπορεί να προτρέπει στη “βία και την αιματοχυσία”.
Σχετικά Νέα
Ο ΟΗΕ καταδικάζει την απέλαση εγκύων και θηλαζουσών από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Αϊτή
Ο ΟΗΕ επέκρινε χθες Τρίτη την απέλαση μέσα σ’ έναν μήνα και κατά «παραβίαση.
Συρία: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση της Ρωσίας
Ένοπλη ομάδα προσκείμενη στη de facto κυβέρνηση της Συρίας επιτέθηκε χθες Τρίτη στη ρωσική.
Ιράν: Αναφορές για «πειρατεία» σε τάνκερ με σημαία Παναμά
Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε την Τρίτη πως ένα.
Ρωσία: Δεκαπέντε ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σε διάστημα δύο ωρών
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 15 ουκρανικά μη επανδρωμένα.