

Το Ιράκ δεν αναμένει ότι ο OPEC+ θα προβεί σε περαιτέρω περικοπές της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνεδρίασή του τον Ιούνιο, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας Hayan Abdel-Ghani σύμφωνα με το Reuters, στην πρώτη ένδειξη από υπουργό του OPEC σχετικά με μια πιθανή απόφαση καθώς οι τιμές του πετρελαίου διολισθαίνουν.
“Στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουνίου, δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη μείωση, και όσον αφορά το Ιράκ, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω”, δήλωσε ο Hayan Abdel-Ghaniσε συνέντευξή του, την πρώτη του σε ξένα μέσα ενημέρωσης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρυσι.
Ο OPEC+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή στα τέλη του 2022 για να στηρίξει την αγορά, καθώς οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώθηκαν, πλήττοντας τις τιμές.
Ύστερα, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση στις αρχές Απριλίου, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC+ ανακοίνωσαν περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.