

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) ανακοίνωσε χθες ότι δεν έφτασε σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα, σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την τρομακτική έκρηξη στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, με συνέπεια το θάνατο 200 ανθρώπων και την πρόκληση υλικών καταστροφών οικονομικού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Άλλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ερευνών που παρακολουθούν τις έρευνες για την ίδια έκρηξη, πιστεύουν ουσιαστικά ότι αυτή προκλήθηκε από ατύχημα.
«Δεν έχει εξαχθεί κάποιο τέτοιο συμπέρασμα» δήλωσε στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μία εκπρόσωπος του FBI. H ίδια επικαλέστηκε μία προηγούμενη ανακοίνωση, στην οποία η αναφερόμενη υπηρεσία ομοσπονδιακών ερευνών δήλωνε πως διαθέτει «στους Λιβανέζους συνεργάτες μας εξειδικευμένη βοήθεια» για τις έρευνες τους.
«Περισσότερες ερωτήσεις θα πρέπει να γίνουν προς τις αρχές του Λιβάνου, οι οποίες ηγούνται των ερευνών» ανέφερε η ίδια εκπρόσωπος.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν χθες, Τρίτη, ότι μία αναφορά του FBI για την έκρηξη παραδόθηκε σε δικαστή στο Λίβανο τη Δευτέρα.
Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Δύο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, που έχουν λάβει γνώση για την επίσημη αναφορά και την ανάλυση των συνθηκών της έκρηξης, είπαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες είναι επίσης, πεπεισμένες σε μεγάλο βαθμό, ότι η έκρηξη που προκλήθηκε από μεγάλες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε ένα κτίριο του λιμανιού για χρόνια, οφείλονταν σε ατύχημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ρωσία: «Απαράδεκτο το δυτικό τελεσίγραφο για άνευ όρων εκεχειρία στην Ουκρανία – Δεν μπορούν να μας μιλάνε έτσι»
Η Ρωσία απάντησε σήμερα (12.05.2025) με κατηγορηματικό τρόπο στο «τελεσίγραφο» που εξέδωσαν οι Ευρωπαίοι.
Κρεμλίνο: «Απαράδεκτο» το τελεσίγραφο που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι.
Προετοιμάζεται επίσκεψη του Πούτιν στο Ιράν
Το Ιράν προετοιμάζεται για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν , δήλωσε ο.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ πρόσφερε αεροσκάφος στις ΗΠΑ
Το Κατάρ προσφέρθηκε να δωρίσει ένα αεροσκάφος στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι λεπτομέρειες βρίσκονται.