Το Facebook «πληρώνει» 22 εκατ. για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ!

Η προσωπική ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κοστίζει στο Facebook και μάλιστα αρκετά!

Για την ακρίβεια, το κόστος που πλήρωσε η εταιρεία για την προσωπική ασφάλεια του ιδρυτή της, ξεπέρασε τα… 22 εκατ. δολάρια το 2018!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Skynews και όπως μεταδίδει το reader.gr, το ποσό έφτασε στα 22,6 εκατ. δολάρια και ήταν διπλάσιο από εκείνο που διατέθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017, όταν για την προσωπική ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της οικογένειάς του είχαν διατεθεί 9 εκατ. δολάρια.

Προκειμένου η εταιρεία να υπερασπιστεί τις αποφάσεις για το κόστος της ασφάλειας του Ζούκερμπεργκ, εξηγεί «Ο Μαρκ είναι συνώνυμο με το Facebook. Ως αποτέλεσμα, κάθε αρνητικό συναίσθημα που εκδηλώνεται για την εταιρεία συνδέεται αυτόματα με εκείνον».

Η αύξηση του κόστους που δαπανάται για να είναι ασφαλής ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έρχεται την ώρα που το Facebook έχει βρεθεί στη δίνη πληθώρας σκανδάλων, τα οποία καθιστούν ευάλωτο στις απειλές τον ιδρυτή του.Τον περασμένο μήνα το Facebook δέχτηκε κριτική επειδή άργησε να κατεβάσει τη ζωντανή μετάδοση του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.

Ο ιδρυτής του Facebook, όπως και πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, λαμβάνουν βασικό μισθό… 1 δολάριο (!), σύμφωνα με το Skynews. Ωστόσο, παρά τις ελάχιστες συμβολικές απολαβές του, ο Ζούκερμπεργκ παραμένει ένας από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 70 δισ. δολάρια.

Σχετικά Νέα