Το Facebook ετοιμάζει κρυφά το δικό του Bitcoin

Εδώ και καιρό φαίνεται να προγραμματίζει το Facebook να μπει στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Στόχος του είναι να δημιουργήσει το δικό του κρυπτονόμισμα μέσα στο 2020, ή σε ιδανική περίπτωση στο τέλος του 2019. Οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικής δικτύωσης στοχεύουν στο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ψηφιακών πληρωμών, το οποίο, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, να λειτουργεί σε τουλάχιστον 10 χώρες.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις γίνονται με μεγάλους αμερικανικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και με ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, μεταξύ αυτών συγκαταλλέγεται και ένα που έχουν δημιουργήσει οι «ορκισμένοι» εχθροί του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δίδυμοι αδελφοί Winklevoss, κάποτε συνιδρυτές της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια μυστική μονάδα του Facebook εργάζεται σχεδόν ένα χρόνο για να δημιουργήσει το νέο νόμισμα (αναφέρεται ως GlobalCoin στο εσωτερικό της εταιρείας), το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, καθώς επίσης για να αγοράζουν πράγματα και υπηρεσίες τόσο Facebook όσο και στις θυγατρικές του (Instagram, WhatApp). Επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε διάφορα άλλα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με τους Financial Times και το BBC.

Το Facebook αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο προσεχές καλοκαίρι και ήδη ο Ζάκερμπεργκ έχει συζητήσει με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο κρυπτονόμισμα.

Σχετικά Νέα