Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει επίσημα τον ΚΟΣΜΟ του Π. Κόκκαλη στις ευρωεκλογές

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει επίσημα τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου τις οποίες θεωρεί “κλειδί για μια πιο πράσινη, πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική Ευρώπη” και πιστεύει ότι “ο ΚΟΣΜΟΣ μπορεί να φέρει αυτό το όραμα στην ελληνική κοινωνία”.

“Ο ΚΟΣΜΟΣ, με επικεφαλής της καμπάνιας τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την προστασία του κλίματος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την οικονομική δικαιοσύνη, την ειρήνη, τον φεμινισμό και την υπεράσπιση του κράτους δικαίου”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, απηύθυνε έκκληση, ιδιαίτερα προς τους νέους, να στηρίξουν σ’ αυτές τις ευρωεκλογές τον ΚΟΣΜΟ για ένα καλύτερο μέλλον.

“Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές με στόχο να υπερασπιστούμε μια δημοκρατική κοινωνία, μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μειώσει τη φτώχεια, μία οικονομία που θα υπηρετεί τους ανθρώπους. Υποστηρίζουμε μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών, μια κοινωνία με αξιοπρεπείς αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, αλλά και όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να στηρίξουν σε αυτές τις ευρωεκλογές τον ΚΟΣΜΟ”, δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα επίσης χαιρετίζει τη συνεργασία του ΚΟΣΜΟΥ με τους “Πράσινους-Οικολογία” και το Βολτ Ελλάδας, καθώς “δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν αξιόλογες και αξιόμαχες προσωπικότητες του προοδευτικού πράσινου χώρου”.

Ως προς τη συνεργασία με τους “Πράσινους Οικολογία”, με τη Βασιλική Γραμματικογιάννη συνεπικεφαλής της καμπάνιας, σημειώνεται ότι “οικοδομήθηκε με βάση τις αξίες μας για την κλιματική αλλαγή και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ποικιλότητα και την ειρήνη”.

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα επισημαίνει επίσης ότι η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται επίθεση από συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις, οι πόλεμοι στα σύνορα της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή εντείνουν την παγκόσμια ανησυχία αλλά και την κρίση κόστους ζωής και προσθέτει ότι “είναι υψίστης σημασίας να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πράσινες φωνές στο ευρωκοινοβούλιο από περισσότερα κράτη – μέλη για να εφαρμοστούν πολιτικές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. “Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα πιστεύει ότι ο ΚΟΣΜΟΣ μπορεί να φέρει αυτό το όραμα στην ελληνική κοινωνία και να αγωνιστεί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και φεμινιστική Ευρώπη”.

“Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη”, τονίζει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΣΜΟΥ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα