

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της πολυαναμενόμενης απόφασής του σχετικά με την επιστροφή ή τον αποκλεισμό για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα, η οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου.
«Το συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του στην υπόθεση σχετικά με την αναστολή (λειτουργίας των λογαριασμών) του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram εντός των επόμενων εβδομάδων», ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε αποκλειστεί από τα δύο δίκτυα του ομίλου (και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter), μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
Κατηγορήθηκε από τους ιθύνοντες των δικτύων για τις επαναλαμβανόμενες, αβάσιμες καταγγελίες του περί εκλογικής νοθείας και τις δηλώσεις του ενθάρρυνσης προς εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου.
Το «ανώτατο» όργανο του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελείται από προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες, από την κοινωνία των πολιτών, εξετάζει και αποφαίνεται επί των αμφισβητούμενων αποφάσεων απόσυρσης ή διατήρησης περιεχομένων που κρίνονται προβληματικά στο Facebook ή το Instagram. Οι κρίσεις αυτές έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την εταιρεία.
Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, «παρατείναμε τη διορία για τη λήψη απόψεων της κοινής γνώμης και λάβαμε περισσότερες από 9.000 απαντήσεις. Το Συμβούλιο σκοπεύει να τις εξετάσει όλες με προσοχή, για αυτό ακριβώς και οι επιπλέον καθυστερήσεις», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Το συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Δεκεμβρίου, αποδέχθηκε στις 21 Ιανουαρίου να ασχοληθεί με το «καυτό» αυτό θέμα, έπειτα από αίτημα του Facebook.
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.