

Ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου της Οξφόρδης και της Astrazeneca για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times, προτού μπούμε στο 2021 είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους.
Συγκεκριμένα, το πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Αυτό γράφει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές που αναζητούν στοιχεία ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο από τον ιό.
Βέβαια, το ρεπορτάζ προειδοποιεί ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα είναι τελικά ασφαλές και αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «επιθετικές ενέργειες» στη Βαλτική μετά την απόπειρα της Εσθονίας να συλλάβει δεξαμενόπλοιο
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι πραγματοποιεί «επιθετικές ενέργειες» στη Βαλτική Θάλασσα, ενέργειες.
Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του ΠΟΥ για τα επόμενα δύο χρόνια με φόντο την αποχώρηση των ΗΠΑ το 2026
Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενέκριναν σήμερα αναθεωρημένο προϋπολογισμό ύψους 4,2 δισεκ..
Παπούα Νέα Γουινέα: Σεισμός 6,4 βαθμών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά του Άνγκοραμ, στη βορειοδυτική Παπούα.
Ισραήλ: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν – Στόχος τους ο υπουργός Άμυνας
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι συνέλαβαν δύο Ισραηλινούς που πιστεύεται ότι κατασκόπευαν.