Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε ο Μπόρις Τζόνσον

Την πρώτη δόση του εμβολίου των AstraZeneca – Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο 56χρονος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πραγματοποίησε το εμβόλιο στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οποίου είχε νοσηλευθεί όταν έπασχε και ο ίδιος από την COVID-19.

Ο Τζόνσον έγινε έτσι μέρος των 26 εκατ. ανθρώπων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στο έδαφος του Η.Β. (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε: “Κυριολεκτικά δεν ένιωσα τίποτε και ήταν πολύ καλά, ταχύτατα, δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο το συστήνω.

Όλοι, όταν λάβετε ειδοποίηση ότι μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο, τρέξτε να το κάνετε. Είναι το καλύτερο για εσάς, την οικογένειά σας και όλους τους γύρω σας.

“Μην ακούτε μόνον εμένα, ακούστε τους επιστήμονες, ακούστε την υπηρεσία φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Η.Β.). Ο κίνδυνος είναι ο Covid, είναι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς”, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα