Το Ελ Σαλβαδόρ προχώρησε σε νέα αγορά Bitcoin παρά την απώλεια κατά 57% και τα προβλήματα χρέους

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, ενίσχυσε τη θέση της χώρας στο Bitcoin, παρά το μεγάλο sell-off στην αγορά κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αγόρασε 80 Bitcoins την Πέμπτη με κόστος 19.000 δολάρια το καθένα, σύμφωνα με tweet του Bukele. Αυτό ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει ξοδέψει η χώρα για την αγορά Bitcoin από τότε που εγκρίθηκε ως νόμιμο χρήμα πέρυσι στα 106,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται στα tweets του Bukele. Η αξία των Bitcoins που κατέχει η χώρα τώρα διαμορφώνεται σε περίπου 45,8 δισ. δολάρια, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια 57%.

Το Bitcoin έχει σημειώσει πτώση 63% από την πρώτη αγορά που ανακοίνωσε ο Bukele στις αρχές Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τις συμμετοχές της σε κρυπτονομίσματα.

“Είναι σαφές ότι η διάθεση του προέδρου Bukele δεν μειώνεται από την πτώση του Bitcoin κατά σχεδόν 60% σε ετήσια βάση”, ανέφερε ο John Roque, τεχνικός αναλυτής της 22V Research. “Δεν θα μας εκπλήξει αν συνεχίσει τις αγορές όταν το Bitcoin υποχωρήσει στο στόχο μας στα 10.000 δολάρια”.

Το στοίχημα του Ελ Σαλβαδόρ με το Bitcoin επιδεινώνει την κρίση χρέους της χώρας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, καθώς τον Ιανουάριο ωριμάζει ομόλογο ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

Η ανησυχία σχετικά με την ικανότητα του Ελ Σαλβαδόρ να λάβει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να διευθετήσει χρέη ώθησε την S&P Global Ratings να υποβαθμίσει τη χώρα σε CCC+ αυτόν τον μήνα, μια κίνηση που την έφερε στο ίδιο επίπεδο με την Ουκρανία και την Αργεντινή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα