Το Ελ Σαλβαδόρ ετοιμάζεται να υποδεχτεί το bitcoin αλλά η πλειοψηφία των πολιτών δεν το θέλει

Οι περισσότεροι Σαλβαδοριανοί διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, ενώ πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό νόμισμα και δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ, όπως έδειξε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Αμερικής (UCA) την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον το 67,9% των 1.281 ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαφωνεί ή διαφωνεί απόλυτα με τη χρήση του bitcoin ως νόμιμου νομίσματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του UCA, του πανεπιστημίου που εδρεύει στο Ελ Σαλβαδόρ. Λίγο περισσότερο από το 32% των ανθρώπων δήλωσαν ότι συμφωνούν σε κάποιο επίπεδο.

Η μελέτη εκδόθηκε καθώς η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να επισημοποιήσει το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο νόμισμα στη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου, σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Nayib Bukele τον Ιούνιο.

Η δημοσκόπηση του UCA, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, έδειξε επίσης ότι 9 στους 10 ανθρώπους δεν είχαν σαφή κατανόηση του bitcoin και 8 στους 10 δήλωσαν ότι είχαν μικρή ή καθόλου εμπιστοσύνη στη χρήση του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, 7 στους 10, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τον νόμο που τον καθιστά νόμιμο χρήμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα