Το δεύτερο αραβόφωνο σχολείο της Ελλάδας λειτουργεί στην Καρδίτσα (Βίντεο)

Στην Καρδίτσα λειτουργεί εδώ και 10 ημέρες το δεύτερο αραβόφωνο σχολείο της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σχολείο φοιτούν 62 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 5 έως 14 ετών από τη Συρία, το Ιράκ, παιδιά Κούρδων, από το Κουβέιτ.

Τα παιδιά του πολέμου, μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν στην αραβική γλώσσα, μια διαδικασία που συμβάλει στο να έρθουν πιο κοντά στις ρίζες τους και τις «χαμένες» τους πατρίδες.

Το αραβικό σχολείο λειτουργεί εδώ και 10 μέρες στην Καρδίτσα από την ΑΝΚΑ με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της UNICEF και της Ένωσης Ελληνοαραβικής Φιλίας.

Οι πρόσφυγες στην Καρδίτσα είναι συνολικά 220, 110 από τους οποίους είναι παιδιά. Το πρωί τα παιδιά πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ στο αραβικό, που ιδρύθηκε στην ουσία με δική τους πρωτοβουλία και με δασκάλους τους γονείς τους.

Το αραβικό σχολείο αποτελεί ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά, όταν ο πόλεμος τελειώσει και θελήσουν να επιστρέψουν να μη νιώθουν ξένοι στην πατρίδα τους. Παράλληλα, αποτελεί και ευκαιρία για το παρόν, όταν τα παιδιά βρίσκονται μεταξύ τους, συσφίγγουν τις σχέσεις τους, και έρχονται σε επαφή με τις ρίζες τους.

Σχετικά Νέα