

Το Χάρβαρντ δίνει το παράδειγμα και σε άλλα πανεπιστήμια, έγραψε στο Χ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να κόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ιστορικό πανεπιστήμιο.
«Το Χάρβαρντ έχει δώσει το παράδειγμα για άλλα ανώτατα ιδρύματα, απορρίπτοντας μια παράνομη και αδέξια προσπάθεια να καταπνίξει την ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι όλοι οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν από ένα περιβάλλον έρευνας, διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού. Ας ελπίσουμε ότι και άλλα ιδρύματα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του» έγραψε στο Χ ο Μπαράκ Ομπάμα.
Το κόψιμο της χρηματοδότησης ανακοινώθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας λόγω της απόφασης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου, που ζητούσε να κοπούν προγράμματα ποικιλομορφίας, ισότητας και κοινωνικής ένταξης.
Σχετικά Νέα
Ο πρόεδρος Μακρόν λέει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια άνευ όρων εκεχειρία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είχε μια “πολύ θετική” συζήτηση με.
Βιρτζίνια Τζούφρι: Η φωνή των θυμάτων trafficking που τα έβαλε με τους ισχυρούς και το θλιβερό τέλος της
Η Βιρτζίνια Τζούφρι, η γυναίκα που έγινε μία από τις πρώτες φωνές που μίλησαν.
Στάρμερ και Ζελένσκι συμφώνησαν να διατηρήσουν τις θετικές συνομιλίες για την Ουκρανία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησαν να εργαστούν.
Ιράν-ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν ανάμεσα στην Τεχεράνη και.