Το bitcoin «έχασε» τα 20.000 δολάρια μετά την ομιλία Πάουελ – Για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου

Νέο καίριο χτύπημα στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα επέφερε η ομιλία του επικεφαλής της Fed στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole.

Εκτός από τις σημαντικές απώλειες που έφερε στις μετοχές της αμερικανικής αγοράς η διαβεβαίωση Πάουελ πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις αυξήσεις στα βασικά της επιτόκια μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ισχυρή πτώση που το έφερα προσωρινά κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων καταγράφει και το bitcoin.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, το bitcoin διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 20.200 δολαρίων, με τις απώλειες του κρυπτονομίσματος να ανέρχονται στο 2%, ενώ νωρίτερα στις αγορές της Ασίας έφτασε να χάνει ως και 3,5%, πέφτοντας στα 19.947 δολάρια, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου.

Aντίστοιχες απώλειες και για το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα, με το Ethereum να υποχωρεί κατά 3,7% στα 1.500 δολάρια.

«Η παραδοχή του Πάουελ ότι θα υπάρξει πόνος προτού υπάρξει ανακούφιση είναι μάλλον γερακίσια», δήλωσε στο Bloomberg, ο Τζος Όλσεβιτς, επικεφαλής έρευνας στη Valkyrie Investments.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Bitcoin βρίσκεται 68% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου, όταν είχε φτάσει στα 69.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα