Το αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας αγνοεί το ρατσιστικό έγκλημα

Δεν καταχωρήθηκε ως ρατσιστικό έγκλημα η επίθεση από κουκουλοφόρους σε ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στην Κόνιτσα Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής, όπως προκύπτει από την αναφορά του τοπικού αστυνομικού τμήματος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, σύμφωνα με πληροφορίες του thefact.gr.

Υπενθυμίζεται πως τα νεαρά παιδιά, αφγανικής καταγωγής, έπαιζαν μπάσκετ σε ένα γήπεδο της περιοχής, όταν εμφανίστηκαν πέντε κουκουλοφόροι με ρόπαλα, οι οποίοι τους επιτέθηκαν.

Τα δύο από τα πέντε χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθούν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, καθώς το ένα βρισκόταν σε σοκ ενώ το δεύτερο είχε κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια.

Η ΑΡΣΙΣ, η οργάνωση που διατηρεί την Δομή Επείγουσας Φιλοξενίας από κοινού με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, κάνει λόγο για «αναίτια επίθεση» που «εκδηλώθηκε βάσει σχεδίου», σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ενώ και η δημοτική αρχή καταδίκασε τη βία με στόχο «ευάλωτους και εκδιωγμένους πληθυσμούς που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους».

Προκαλεί ερωτηματικά επομένως η στάση που κράτησε εν προκειμένω το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, καθώς και γενικότερα η στάση κάποιων αστυνομικών απέναντι σε ρατσιστικά εγκλήματα, όπου φαίνεται να αγνοούν ή ακόμη και να συγκαλύπτουν την ρατσιστική πτυχή εγκλημάτων. Αυτή η στάση δεν προκαλεί ανησυχία μόνο σε δημοκρατικούς πολίτες αλλά και προβληματισμό στη φυσική και πολιτική ηγεσία της αστυνομίας.

Σχετικά Νέα