Το απόγευμα η διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ, στο κέντρο της Αθήνας

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7.00 και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία καλούν κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες

Σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Αμερικανούς και ενάντια στο ρατσισμό και την καταστολή καλούν οργανώσεις και συλλογικότητες σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00 και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα (7:00 μ.μ.), στο άγαλμα Βενιζέλου

«Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν “μπορούσε να αναπνεύσει”. Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού», είναι το σύνθημα στο κοινό κάλεσμα οργανώσεων, όπως Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά κ.α. (ΕΔΩ το σχετικό event).

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/6 στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, “Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ” και “Αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ”. Συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα. Στην οδό Τσιμισκή, μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, έκαψαν αμερικανική σημαία.

Θυμίζουμε ότι, με το σύνθημα «Καπιταλισμός σημαίνει: “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”», μέλη της ΚΝΕ διαδήλωσαν τη Δευτέρα 1/6 έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στο Αμερικανικό προξενείο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα