Το Αφγανιστάν αποσύρθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η κατάσταση που επικρατεί μετά την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ ανάγκασε την Ολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν να αποσύρει τη συμμετοχή από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην αφγανική πρωτεύουσα με χιλιάδες κόσμου να προσπαθεί να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Με την κατάσταση να είναι έκρυθμη, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η χώρα επρόκειτο να εκπροσωπηθεί με δύο αθλητές, αμφότερες στο τάε κβον ντο, ωστόσο με όσα συμβαίνουν θεωρήθηκε ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να επιδιώξουν τα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία. Άλλωστε, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ επικρατεί το απόλυτο χάος.

H Κουντανταντί, η οποία γινόταν η πρώτη γυναίκα από το Αφγανιστάν που θα αγωνιζόταν σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε ότι: «Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, τα αεροδρόμια κλείνουν και δεν είμαστε σε θέση να ταξιδέψουμε στο Τόκιο. Ελπίζουμε οι αθλητές και το προσωπικό να παραμείνουν ασφαλείς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα