

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα τις απειλές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά του Ισραήλ, εκτιμώντας ότι αυτες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.
“Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το κάλεσμα του του ανώτατου ηγέτη του Ιράν @Χαταμί για καταπολέμηση του Ισραήλ”, έγραψε ο Μπόρελ στο Twitter.
“Αυτό συνιστά απειλή για τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια. Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι μείζονος σημασίας και η ΕΕ θα παραμείνει στο πλευρό του”, πρόσθεσε.
“Θα υποστηρίζουμε (…) οποιοδήποτε έθνος και οποιαδήποτε ομάδα που αντιτίθεται και πολεμά το σιωνιστικό καθεστώς”, είχε γράψει χθες, Τετάρτη ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στον λογαριασμό του στο Twitter, καλώντας στην υπεράσπιση των “αγώνων” των Παλαιστινίων για να καθορίσουν το μέλλον τους.
Είχε προσθέσει ότι “η φύση του σιωνιστικού καθεστώτος ήταν ασυμβίβαστη με την ειρήνη καθώς οι σιωνιστές επιδιώκουν να αυξήσουν (την επιφάνεια) του εδάφους τους”.
“Η εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σημαίνει την εξάλειψη των Εβραίων (…) Αλλά την ‘εξάλειψη του Ισραήλ'”, είχε γράψει επίσης ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αποκαλώντας τους σιωνιστές “καρκίνο” και καλώντας στην εκδίωξη των “κακοποιών όπως ο (Μπενιαμίν) Νετανιάχου”, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.