Την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Την ερχόμενη Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του και στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση διατήρησε την επιφύλαξή της για να τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με το σχέδιο νόμου, επικράτησαν και κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην επιτροπή, με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να τονίζει ότι πρέπει «να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

Ασφαλώς, είπε, θα έχουμε «διαφορετικές απόψεις, θέσεις, διαφωνίες και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Αυτός είναι και ο πλούτος της δημοκρατίας. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να εκπέμπεται ένα μήνυμα ανοχής, ενίοτε και επιβράβευσης στην παραβατικότητα και στην ανομία, εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα