

Κοινή πρόταση δυσπιστίας θα κατατεθεί την Τετάρτη (05/03/2025) από τα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση δυσπιστίας θα υποβληθεί στο προεδρείο της Βουλής κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που έχουν ζητήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση δυσπιστίας θα έχει τις υπογραφές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως είχε κάνει γνωστό νωρίτερα το newsit.gr.
Το αρχικό κείμενο διαμόρφωσε η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ (04/03/2025) γίνονταν συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων για τις προσθήκες και την τελική του διαμόρφωση.
Από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «εδώ και έναν μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανταποκρινόμενος στην απαίτηση της κοινωνίας, έχει υποστηρίξει την αναγκαιότητα κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Η θέση μας ήταν και είναι σταθερή πως η πρόταση πρέπει να κατατεθεί από τα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ΝΔ».
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουν την Τετάρτη κατατίθεται η κοινή πρόταση δυσπιστίας «εναντίον της κυβέρνησης του εγκλήματος των Τεμπών, του σκανδάλου των υποκλοπών, της αισχροκέρδειας, των καρτέλ, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.
Ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί η πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση, για να απολογηθεί και να λογοδοτήσει ο κ. Μητσοτάκης, όπως απαιτεί ο ελληνικός λαός».
Υπενθύμιζαν την αναφορά του Σωκράτη Φάμελλου από το βήμα της Βουλής, ότι «η παραμονή της κυβέρνησης έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και την παλλαϊκή αντίδραση της κοινωνίας στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου».
Σημειώνουν τέλος ότι «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί να δώσει λύση στη δυστοπία που έχει φέρει ο κ. Μητσοτάκης στη χώρα. Διέξοδος υπάρχει και είναι προοδευτική».
Σχετικά Νέα
Σ.Κασσελάκης: «Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»
Εξηγήσεις για την πολιτική σύμπλευση με την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών,.
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..
Συνάντηση του ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου με το μέλος του Κογκρέσου Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Randy Weber
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και η ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.