Την προμήθεια αντιαεροπορικών όπλων θα συζητήσει αύριο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ με τους ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rada.

“Το θέμα μας είναι ευρύτερο: είναι, κατ’ αρχήν, για την αεροπορική και πυραυλική άμυνα της Ουκρανίας. Αυτό είναι το πιο ευάλωτο σημείο τώρα, επομένως πρέπει να μιλήσουμε όχι μόνο για το κλείσιμο του εναέριο χώρου, αλλά και για συστηματική και πολύ σοβαρή εναέρια υποστήριξη της Ουκρανίας από τους εταίρους της, δηλαδή για την παροχή συγκεκριμένων βαρέων όπλων αεράμυνας”, τόνισε ο Κουλέμπα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ο Κουλέμπα τόνισε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη πολύ πιο ισχυρά συστήματα αεράμυνας από τους Stinger και MANPADS και ότι οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε, τα ρωσικά στρατεύματα καταστρέφουν υποδομές και βομβαρδίζουν μαζικά κατοικημένες περιοχές σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυροβολικό, συστήματα MLR και βαλλιστικούς πυραύλους.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη το απόγευμα ο Ντμίτρο Κουλέμπα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο συζήτησαν τον περαιτέρω συντονισμό των δύο πλευρών όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα