

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την «λύπη» της, μέσω της εκπροσώπου της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις, προειδοποιώντας ότι η κίνηση θα υπονομεύσει περαιτέρω την διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η εκπρόσωπος της Μογκερίνι, η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς ανέφερε ότι η αμερικανική απόφαση «διακινδυνεύει να υπονομεύσει την εφαρμογή» της πυρηνικής συμφωνίας, δηλώνοντας ότι η ΕΕ θα «συνεχίσει να τηρεί τη συμφωνία όσο το Ιράν συνεχίζει να την εφαρμόζει πλήρως και αποτελεσματικά».
Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία αν η Ουάσινγκτον αυστηροποιήσει τις κυρώσεις της ενάντια στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.
Ο Μπράιαν Χουκ, ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Ιράν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δεν αποθαρρύνονται από τέτοιες απειλές.
«Το Ιράν είναι ένα παράνομο καθεστώς. Προσπαθούν να κρατούν χώρες ομήρους για να τις εκβιάζουν», υποστήριξε ο Χουκ. Πρόσθεσε ότι η «μαφιόζικη συμπεριφορά» της Τεχεράνης δεν θα εμποδίσει τις ΗΠΑ από το να πράξουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γιατί ο Τραμπ προανήγγειλε σημαντική μείωση στους επιπλέον δασμούς στην Κίνα
Σημαντική μείωση στους επιπλέον δασμούς της Κίνας προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα.
Δανία: Ο βασιλιάς Φρέντερικ θα επισκεφθεί τη Γροιλανδία
Ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ θα ταξιδέψει στη Γροιλανδία, μια ημιαυτόνομη περιοχή της Δανίας,.
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν εμβληματική μορφή αγάπης
«Σε έναν κόσμο διαρκούς και αυξανόμενης εχθρότητας, συγκρούσεων και μίσους, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν.
Ιορδανία: Εκτός νόμου τέθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα
Η Ιορδανία έθεσε σήμερα εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την πιο ισχυρή ομάδα της.