

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Τρίτη 22/8 τη Βόρεια Κορέα να ακυρώσει την επικείμενη εκτόξευση δορυφόρου, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
“Προτρέπουμε τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από κάθε νέα παράνομη δραστηριότητα και καλούμε την Πιονγκγιάνγκ να δεσμευτεί σε μια σοβαρή και σταθερή διπλωματική προσέγγιση”, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή εξέδωσε συναγερμό για τυχόν εκτόξευση πυραύλου με σκοπό να τεθεί σε τροχιά στρατιωτικός αναγνωριστικός δορυφόρος, μεταξύ της 24ης και της 31ης Αυγούστου για τις τρεις περιοχές κινδύνου, στην Κίτρινη Θάλασσα, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Λουζόν στις Φιλιππίνες.
Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η “απάντηση της Σεούλ σε αυτή την παράνομη πρόκληση του Βορρά θα είναι σκληρή” στο πλαίσιο μιας στενής τριμερούς συνεργασίας Νότιας Κορέας – ΗΠΑ – Ιαπωνίας.
Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ υποψιάζονται ότι η Πιονγκγιάνγκ αναπτύσσει έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, που περιλαμβάνει παρόμοιες τεχνολογίες με αυτήν ενός εκτοξευτήρα δορυφόρων.
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να προσπαθήσει εκ νέου να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο ενόψει της 75ης επετείου από την ίδρυση του καθεστώτος, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Στις 31 Μαΐου, πύραυλος τον οποίο η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε ως τον εκτοξευτήρα στρατιωτικού αναγνωριστικού δορυφόρου συνετρίβη στην Κίτρινη Θάλασσα λίγο μετά την εκτόξευσή του, έχοντας προκαλέσει συναγερμό στη Νότια Κορέα και στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος της Οκινάουα.
Σχετικά Νέα
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ο Μακρόν δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.