

Την ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό υπουργό άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, σήμερα στις Βρυξέλλες
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και ο Υπουργός ‘Αμυνας της Ουκρανίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας. “Με τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή”, αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Ο Γ.Γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
Η συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθούν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Ουμέροβ στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.