

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ρωσικά υποβρύχια στον Βόρειο Ατλαντικό ικανά να μεταφέρουν 16 βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές το καθένα στο βόρειο Ατλαντικό, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, επισημαίνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την κίνηση λίγες ώρες μετά την εντολή που είχε δώσει να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας σε “ειδική” κατάσταση ετοιμότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις πυρηνικές ρωσικές δυνάμεις στις 27 Φεβρουαρίου, 4η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι επιτελείς του βρετανικού ναυτικού εξέλαβαν αυτή τη ρωσική κίνηση πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές ως “επίδειξη και προειδοποίηση” παρά ως ουσιαστική απειλή.
Τα υποβρύχια επέστρεψαν στη Ρωσία λίγο αργότερα και έτσι αποκαταστάθηκαν τα συνήθη επίπεδα δραστηριότητας, τονίζουν οι Times, ωστόσο μετά από αυτό το περιστατικό οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας παρακολουθούν πιο στενά το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου.
Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν στους Times πως με τέτοιου είδους υποβρύχια θα μπορούσαν να φανταστούν σενάρια χρήσης μικρότερης εμβέλειας και λιγότερης ισχύος “τακτικών” πυρηνικών όπλων.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.