

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη αναμένεται να χειροτερεύσει, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Time», το σε δημοσίευμά του τονίζει ότι ολόκληρος ο κόσμος θα πληρώσει το κόστος, με ευθύνη της Ρωσίας.
Οι τιμές του φυσικού αερίου ξεπέρασαν τα 3.100 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα στα μέσα Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 610% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως μετρήθηκε από την ολλανδική αγορά TTF.
Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ενέργειας Λέβελιν Κινγκ, το τέλος του τρέχοντος έτους για την Ευρώπη είναι πιθανό να είναι «ο χειρότερος χειμώνας της από εκείνον στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1944 έως το 1945».
«Ως συνέπεια της αύξησης του κόστους των καυσίμων εισροών, οι τιμές αναφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 300% το 2022, σπάζοντας ρεκόρ. Συνολικά, οι τιμές της ενέργειας είναι δέκα φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο της πενταετίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα», σημειώνει το «Time», επισημαίνοντας: «Η ευρωπαϊκή ήπειρος απέχει πολύ από το να είναι έτοιμη. Με ζεστό καιρό, ο εξοπλισμός ψύξης καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να παράγεται από φυσικό αέριο, αιολική ή ηλιακή ενέργεια, άνθρακα, γεωθερμία, βιομάζα ή πυρηνική ενέργεια».
Σχετικά Νέα
Γιοχάνεσμπουργκ: 289 εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Η νοτιοαφρικανική εταιρία Sibanye Stillwater ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση 289 εργατών.
Γερμανία: Ο Μερτς ζήτησε από τον Σι Τζινπίνγκ να στηρίξει την προσπάθεια για εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την.
Κλιματική αλλαγή: Η βόρεια Ευρώπη πλήττεται από πρωτοφανή ξηρασία – Kαθυστερεί η σπορά στους αγρούς
Πρωτοφανής εδώ και δεκαετίες ξηρασία πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες περιοχές της βόρειας Ευρώπης, από.
Τραμπ: Ολοκληρώθηκε σημαντική ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή (23/5) ότι ολοκληρώθηκε μια σημαντική.