

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την οποία συζήτησαν τη δυνατότητα «τακτικών παύσεων» στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν με το Ισραήλ αυτές τις προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των συζητήσεων, όχι στο τέλος». Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι πρόσφορη μια γενική κατάπαυση του πυρός αυτήν τη στιγμή.
Σύμφωνα με τον Κίρμπι, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να βγουν από τη Γάζα περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και να περάσει στον θύλακα ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ωστόσο δεν αρκεί. Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει στη Γάζα λιγότερα από 30 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης.
Νετανιάχου και Μπάιντεν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ο Μακρόν δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».