

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία, σήμερα το απόγευμα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομιλία έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2025.
Κατά την συνομιλία συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Η Μελόνι επανάλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται και υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς τον πληττόμενο άμαχο πληθυσμό. Προέκυψε, δε, κοινή βούληση να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και στον Λίβανο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στον βασικής σημασίας ρόλο της Unifil και στην ανάγκη να τύχει συνεχούς εγγύησης, η ασφάλεια της διεθνούς αυτής αποστολής.
Μελόνι και Ερντογάν, τέλος, “αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην περιοχή και με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη”.
Σχετικά Νέα
Σε αναδιοργάνωση και απολύσεις προχωρά ο ΠΟΥ, μετά τις περικοπές της χρηματοδότησης των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ανακοίνωσε χθες Τρίτη.
Με τεχνητή νοημοσύνη DeepSeek τα νέα μοντέλα BMW στην Κίνα
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης από την κινεζική startup.
Κίνα: Αύριο η εκτόξευση του Shenzhou 20 – Σε πλήρη εξέλιξη το διαστημικό πρόγραμμα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προχωρά την Πέμπτη, στην εκτόξευση της αποστολής Shenzhou-20, η οποία.
Ιράν: Κατασχέθηκαν δύο ξένα πλοία για λαθρεμπόριο πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.