

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε εκ νέου την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε τη θλίψη του και τις ευχές του για περαστικά.
Ο πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Τραμπ επίθεση κατά της δημοκρατίας και δήλωσε ότι η γενναία στάση του Αμερικανού τέως προέδρου μετά την αποτρόπαια επίθεση ήταν αξιοθαύμαστη, ότι η συνέχιση του προεκλογικού του προγράμματος χωρίς διακοπή ενίσχυσε τη δημοκρατία και ότι αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ένδειξη εμπιστοσύνης στη σοφία του αμερικανικού λαού.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Τραμπ επέδειξε ισχυρή ηγεσία με τα κατευναστικά μηνύματα ενότητας που έστειλε για να μειώσει την πόλωση και την ένταση μετά την απόπειρα δολοφονίας και τον συνεχάρη για την επίσημη ανάδειξή του ως υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα είναι επωφελείς για τον αμερικανικό λαό και τις σχέσεις Τουρκίας-Ηνωμένων Πολιτειών.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.
Tέξας: Ένοπλος οχυρώθηκε σε παντοπωλείο και πυροβολεί αστυνομικούς
Σε εξέλιξη είναι ένα νέο περιστατικό ένοπλης βίας στις ΗΠΑ όπου ένας ένοπλος εισέβαλε.