Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αιγύπτιο Υπ. Άμυνας για τις τουρκικές προκλήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Παναγιωτόπουλου με τον στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η διμερής αμυντική σχέση Ελλάδας και Αιγύπτιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι (Μohamed Zaki), με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Κατά τη συνομιλία υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων και συμφωνήθηκε να εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Υπογραμμίστηκε η σημασία σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και η επιδίωξη των δύο χωρών να συμβάλλουν στην προώθηση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τονίστηκε επίσης η σημασία της υπογραφείσας Συμφωνίας Ελλάδος – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Σχετικά Νέα