

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Zoζέπ Μπορέλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Ζοζέπ Μπορέλ συνεχάρη τον ‘Αντονι Μπλίνκεν και εξέφρασε την ανυπομονησία να συνεργαστεί στενά μαζί του τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, συζήτησαν τη σημασία της ανανέωσης της στρατηγικής σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ενίσχυση της πολυμερούς προσέγγισης και του παγκόσμιου συστήματος που βασίζεται σε κοινές αρχές, μια προσπάθεια που διευκολύνεται από την ευπρόσδεκτη επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία του Παρισιού και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συζήτησαν επίσης ορισμένες προτεραιότητες και προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος προσκάλεσε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών να παραστεί στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων το συντομότερο δυνατό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
FT: Σχέδια ΕΕ για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει πολύ υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές από την Ουκρανία,.
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.