

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του του Ιράκ και του Ιράν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.
Στην επικοινωνία του με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον Ιρακινό Μπαρχάμ Σάλεχ, οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και στις διμερείς σχέσεις τους, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που δεν τις κατονομάζει.
Παράλληλα, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράν και το Ιράκ συζήτησαν το Σάββατο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με μια πηγή του τουρκικού υπουργείου.
«Ο υπουργός μας είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση αναφορικά με το Ιράν και το Ιράκ», ανέφερε η ίδια πηγή.
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.