

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως διευκρινίζει η σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας η επικοινωνία περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στη Συρία και το Σουδάν, καθώς και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η επέκταση του μηχανισμού διασυνοριακής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Συρία μέχρι τον Ιούλιο είναι μεγάλης σημασίας.
Σημειώνοντας ότι αποδίδουν σημασία και στη συνέχιση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν με αντιπροσωπεία στην ομάδα εργασίας που θα δημιουργηθεί, εάν επιτευχθεί συναίνεση, επίσης, όσον αφορά τον αγωγό αμμωνίας.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ακόμη ότι ως χώρα ικανή να καθιερώσει διάλογο και με τις δύο πλευρές των συγκρούσεων στο Σουδάν είναι πάντα έτοιμη να καλέσει τα μέρη να επιστρέψουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες, να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ για την επίλυση των διαφωνιών μεταξύ τους και να φιλοξενήσει συνομιλίες.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να μιλήσω με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News,.
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Νεκροί εννέα μετανάστες που τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ
Εννέα μετανάστες πέθαναν ενώ τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ αφότου επέστρεψε στην εξουσία ο.
Ουρουγουάη: Ο Χοσέ Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι έζησαν μια ζωή γεμάτη αγώνες
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα κι η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.