

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχαν οι επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, «συζήτησαν για το τι ακολούθησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των επικείμενων συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και την πορεία των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας».
Παράλληλα, «η πλευρά της ΕΕ υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς αποκλιμάκωσης και της περαιτέρω ενίσχυσης της οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να καταστεί δυνατή μια πιο θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας».
«Οι πρόεδροι αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία, καθώς και για την ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Συρίας» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τέλος, «συζήτησαν επίσης μια πιθανή επίσκεψη στην Τουρκία μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου».
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Δεκαπέντε ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σε διάστημα δύο ωρών
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 15 ουκρανικά μη επανδρωμένα.
Τηλεφωνικές συνομιλίες της Μελόνι με τον Πάπα Λέοντα, τον Ζελένσκι και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα την Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Άγιο Πατέρα για.
Το ιστιοφόρο που προσέκρουσε στη γέφυρα του Μπρούκλιν δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου
Το μεξικανικό ιστιοφόρο που προσέκρουσε το Σάββατο στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.