Τι συζητήθηκε στην Ημερίδα του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «COVID-19 και επόμενη μέρα σε Υγεία, Παιδεία, Καθημερινότητα και Παιδεία», του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συντονίστρια της ημερίδας και επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών ΝΔ στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Μαρία Καλπουζάνη δήλωσε σχετικά : «Η διαδικτυακή ημερίδα του Μητρώου Στελεχών ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως υποδηλώνει τόσο ο αριθμός των συμμετεχόντων όσο και τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν. Θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε με την Κοινωνία, να προτείνουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Αυτή είναι η αποστολή μας και για αυτή εργαζόμαστε καθημερινά».

Από την ημερίδα εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, προτάσεις και ιδέες σε κρίσιμους τομείς του Κράτους και της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα:

Υγεία: Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, κ. Ε. Γιαμαρέλλος ανέφερε πως αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, οπότε, πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική που ακολουθείται στο σύνολο των αναπνευστικών λοιμώξεων. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει το εμβόλιο της φυματίωσης, που παρέχει μια προστασία απέναντι στο σύνολο των λοιμώξεων του αναπνευστικού, και για αυτό έχει αδειοδοτηθεί μια κλινική έρευνα σε 12 κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα, και καλούνται όλοι οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Ο κ. Α. Μαζαράκης, καρδιολόγος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Αχαΐας, τόνισε πως η αντοχή του συστήματος υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας, αδιαμφισβήτητα ενισχύθηκε, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη για να πούμε ότι θα αντέξει ένα δεύτερο κύμα.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιος Σταμάτης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για τις ευπαθείς ομάδες τη συγκεκριμένη περίοδο, μέτρα που θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. Στόχος είναι να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα, αφού χρησιμοποιηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε τους τελευταίους μήνες με την κρίση.

Οικονομία: Ο καθηγητής κ. Θ. Συριόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ καλή αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση, στα μέτρα που πάρθηκαν, στο ρόλο της ΕΕ, και τόνισε τη ρευστότητα του περιβάλλοντος που βιώνουμε. Η ύφεση που θα ακολουθήσει είναι δεδομένη, αλλά από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας και τι μορφή θα έχει.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε για την αλλαγή του Οργανισμού, για το διττό ρόλο του τόσο στα προγράμματα που αφορούν στους πολίτες όσο και σε εκείνα για τις επιχειρήσεις. «Ο ΟΑΕΔ εξελίσσεται και αυτό πρέπει να το κάνουμε γνωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Ρεβέκκα Πιτσίκα αναφέρθηκε στη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που επισπεύσθηκαν με αφορμή τη κρίση, το καινούργιο μοντέλο ηγεσίας, την τηλεργασία, την ατομική ευθύνη, τις ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την καλύτερη ποιότητα ζωής και όλα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο κ. Γ. Παροικάκης αναφέρθηκε στο ρόλο των Τραπεζών στο θέμα των κόκκινων δανείων, μίλησε για τα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη σωστή διαχείριση τους έως τώρα, για το πλάνο της δεύτερης μέρας αλλά και για το ότι οι Τράπεζες πρέπει να ενισχύσουν τη ρευστότητα της αγοράς.

Ο οικονομολόγος κ. Γ. Ρουκάς έδωσε το στίγμα της αγοράς σήμερα, και αναφέρθηκε στο τρόπο λειτουργίας των Τραπεζών στις επιχειρήσεις, ενώ ο Γ. Κονταράκης αναφέρθηκε στο τρόπο που η πανδημία άλλαξε το τρόπο διαφήμισης των επιχειρήσεων και πως το internet marketing μπήκε στη καθημερινότητα μας.

Καθημερινότητα: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόριος Ζαριφόπουλος μίλησε για το Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας και πως χωρίζεται σε 5 πυλώνες:

α. ενίσχυση των υποδομών πχ 5G,
β. εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού σε ψηφιακές δεξιότητες
γ. ψηφιακές υπηρεσίες δημοσίου
δ. ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας
ε. στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού και των επιχειρήσεων, καθώς και για τον ατομικό αριθμό του πολίτη.

Ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, μίλησε για τον εθελοντισμό στη Νέα Δημοκρατία, τις δράσεις τους, και τη νέα κουλτούρα που δημιουργήθηκε η οποία θα είναι ωφέλιμη και στην επόμενη φάση εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Κ. Τσαμάκης, ψυχίατρος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία, στην τηλεϊατρική και στο νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να γίνει καθώς και στο κοινωνικό στίγμα της ασθένειας.

Παιδεία: Η υφυπουργός κα Σ. Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στον επιτυχή τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας στον εκπαιδευτικό χώρο. Τον τρόπο που εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα συνεχιστεί, τα μέτρα που παίρνουν για την επιστροφή το Σεπτέμβρη, τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για τις θέσεις των καθηγητών κα.

Η κα Η. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στα θέματα των ΑΕΙ, ενώ η κα Μ. Αποστολοπούλου σχολίασε το νομοσχέδιο στα θέματα της πρωτοβάθμιας. Τέλος, η κα Δ. Τσαούση μίλησε για την ειδική αγωγή και η κα Α. Μοσχοπούλου για τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα