Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…
Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.
Αν το φαγητό σας είνα ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.
Σχετικά Νέα
-
Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «μαραθώνιος» της Δικαιοσύνης, η στρατολόγηση και ο ρόλος των «μικρών»
Στον χώρο των δικαστηρίων παραμένουν οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για.
-
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Βρέσθενα Λακωνίας
Σε μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/4) σε.
-
Φοιτητές: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις
Σύμφωνα με το ertnews, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές.
-
Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής – «Να βγάλουν οι αστυνομικοί τη στολή, φταίνε άπαντες και πρέπει να τιμωρηθούν»
Είκοσι τρεις ημέρες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον.