Τη λήψη επιπλέον ριζοσπαστικών μέτρων εξετάζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) αναμένεται να πάρει νέα ριζοσπαστικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα ανακοινώσει βοήθεια για τους αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού.

Η ΒοΕ, η οποία έχει προχωρήσει σε δύο περικοπές των επιτοκίων αυτό το μήνα, ενίσχυσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά περαιτέρω 9% της οικονομικής παραγωγής, λαμβάνοντας και σειρά άλλων μέτρων για την ενίσχυση του δανεισμού.

Ωστόσο, ο διοικητής της ΒοΕ, Andrew Bailey, ο οποίος ανέλαβε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, και τα μέλη της ΒοΕ, πιθανότατα θα δηλώσουν, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή τους του Μαρτίου το μεσημέρι, ότι θα λάβουν περαιτέρω ριζοσπαστικά μέτρα – πιθανώς μία ακόμη αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν χρειαστεί για να στηρίξει την οικονομία να βγει έξω από την ύφεση.

Η JP Morgan εκτιμά ότι δεν θα ανακοινωθούν περαιτέρω αγορές ομολόγων, αλλά θεωρεί ότι η ΒοΕ μέχρι τον Μάιο θα ανακοινώσει επιπλέον αγορές assets, εάν καταστεί σαφές ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα υπερβεί το 10% του ΑΕΠ.

 

Σχετικά Νέα