Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 44χρονης λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η γυναίκα εμβολιάστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα και πέθανε την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος της 44χρονης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεγοδών κόλπων, ενώ φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος».

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος και ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας μίλησε στο Mega. «Αυτό που μπορέσαμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε, είναι η περίπτωση της θρόμβωσης. Δεν βρήκαμε να υπάρχει κάποια θρόμβωση στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου, ούτε σε κάποιο φλεβικό μεγάλο στέλεχος του σώματος» επισήμανε.

Παράλληλα σημείωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής μηχανισμός του θανάτου της άτυχης 44χρονης γυναίκας.

Όπως σημείωσε «αφού ανακαλύψουμε πώς πέθανε τελικά, τότε θα πρέπει να συγκρίνουμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα του εμβολίου και να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με αυτό» αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει διάφορες πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca, που μπορεί να οδηγήσουν και σε θάνατο.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε το μηχανισμό θανάτου, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων και μόνο τότε θα μπορούμε να δούμε αν συνδέεται ή όχι με τον εμβολιασμό ο θάνατος» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής της οικογένειας. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν πρόσφατα ευρήματα οξέου εμφράγματος πέρα από ένα παλαιότερο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, στην Βρετανία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό.

«Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό επικοινώνησα με διάφορα κέντρα στο εξωτερικό για να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά» σημείωσε η Αθηνά Λινού και πρόσθεσε: «Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια από εμβόλιο τόσο σύντομα. Στην Αγγλία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό και τώρα συζητάνε ότι μπορεί να υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα από την τρίτη μέρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα