Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB – Πώς κατανέμονται οι έδρες στα κόμματα

Επτά κόμματα δείχνουν να εκλέγουν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN.

Στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 14%. Η Ελληνική Λύση «ακουμπά» το διψήφιο ποσοστό φτάνοντας στο 9,9%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, ενώ σημαντική αύξηση δίνει η Νέα Αριστερά στο 3,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να είναι το τελευταίο κόμμα που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή με 3,4%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,9%, η Φωνή Λογικής στο 2,8%, οι Δημοκράτες στο 2,4% και το ΜέΡΑ25 στο 2,2%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Με τα αποτελέσματα αυτά η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 8 έδρες στην Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, το ΚΚΕ 2, όπως και η Ελληνική Λύση. Από έναν ευρωβουλευτή εξασφαλίζουν Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας 3,2%.

Πώς αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Όσον αφορά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν, το 55,6% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά το γεγονός, ενώ το 32,9% αποτιμάει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη συνάντηση.

Τι λένε για τη συγκέντρωση Ράμα

Όσον αφορά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, το 30% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση με Αλβανούς υπηκόους, ενώ το 57,7% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Αναφορικά με την χρονική στιγμή της επίσκεψης Ράμα, το 26,1% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει τώρα ή να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ το 54,3% θεωρεί ότι δεν έπρεπε να γίνει αν δεν εκληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις σε σχέση με την ελληνική μειονότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα