Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 18,7 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας Political.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,5% έναντι ποσοστού 18,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,5%, το ΚΚΕ 5% και ακολουθούν: η Ελληνική Λύση με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν από κοινού το 2,6% των προτιμήσεων, ενώ ένα 5% δηλώνει ότι θα απείχε από τις εκλογές. Εξάλλου, ποσοστό 3,5% δηλώνει πως θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 12,1%.

Δεν απαντά στην πρόθεση ψήφου το 3,1%.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 50,4%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 18,2% των προτιμήσεων. Κανέναν από τους δύο απαντά το 26,1%.

Αξιολόγηση υπουργών

Στην πρώτη τριάδα αναδεικνύονται οι Βασίλης Κικίλιας με 24%, ο Νίκος Δένδιας με 23.5% και ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 22,1%, με τους Κυριάκος Πιερρακάκης με 20,1% , Χρήστος Σταικούρας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 17,1% και οι δύο, να ακολουθούν.

Στη συνέχεια είναι οι Κωστής Χατζηδάκης με 16,3%, Νίκος Παναγιωτόπουλος με 16,3, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 15% και ο Γιάννης Βρούτσης με 15%.

Για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού

Την ίδια στιγμή, με βάση την έρευνα της Opinion Poll περισσότεροι από πέντε στους δέκα πολίτες δηλώνουν λίγο ή καθόλου αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά το lockdown, τουλάχιστον το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Ηρεμία στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – «Τρικυμία» στο Κίνημα Αλλαγής

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, στα εσωκομματικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγράφονται δύο διαμετρικά αντίθετες εικόνες: αφενός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να μην έχει αντίπαλο, αφετέρου στο ΚΙΝ.ΑΛ, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να υπολείπεται πλέον έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου σε μια ενδεχόμενη συζήτηση για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος.

Κατά τα λοιπά, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63.2% έναντι 7.3% του Ε. Τσακαλώτου. Ακολουθούν η Έφη Αχτσιόγλου με 3,6%, ο Πάνος Σκουρλέτης με 2,3% και η Ρένα Δούρου με 1,4%, ενώ το 7,3% δηλώνει άλλον. Δεν απάντησε το 14,3%.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 28μ6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένο γενικά με την αντιπολίτευση που κάνει η ηγεσία και μόνο το 50% επιλέγει τον κ. Τσίπρα ως πιο κατάλληλο πρωθυπουργό.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30.8% των προτιμήσεων στο ερώτημα «με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία» έναντι 12.2% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο ΚΙΝΑΛ, στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20.6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστά 17.6% και 13.4% αντίστοιχα.

Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5.2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3.6% και η Εύα Καιλή με 3.2%, ενώ το 13.2% δήλωνε άλλον. Δεν απάντησε το 23.2%.

Σχετικά Νέα