Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 12,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει ακόμα την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, όπως την ελληνογαλλική συμφωνία, τις ανατιμήσεις και την υπόθεση Μπογδάνου, και βεβαίως την εξέλιξη της πανδημίας.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας MARC για τον ΑΝΤ1, τους πολίτες φαίνεται να ανησυχεί πρωτίστως το ζήτημα της πανδημίας (49,9%) και ακολουθεί κατά πόδας το ζήτημα της ακρίβειας (48,2%). Ακολουθούν η πορεία της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, και το μεταναστευτικό.

«Σαρώνει» η ελληνογαλλική συμφωνία

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογεί την αμυντική συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας το 75,2% των ερωτηθέντων. Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την κρίνει το 19,6%.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τη συμφωνία, κρίνεται λάθος ή μάλλον λάθος από το 64,2% των ερωτηθέντων, έναντι 25,9% που συμφωνεί με την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επικροτούν τη διαγραφή Μπογδάνου

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία, μετά το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή.

«Ναι» στις περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες και την παροχή μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων στους εμβολιασμένους πολίτες, με το 62% των ερωτηθέντων να απαντά ότι η σχετική απόφαση είναι σωστή ή μάλλον σωστή.

Κυβέρνηση: «Ισοπαλία» θετικών-αρνητικών αξιολογήσεων

Ως προς τη γενική αξιολόγηση της κυβέρνησης, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι στα δύο: Το 49,5% αξιολογεί θετικά το έργο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 49,8% αρνητικά.

Αρνητική η αξιολόγηση της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικά ωστόσο αξιολογούν οι πολίτες την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε 76,6% ανέρχονται οι αρνητικές κριτικές, ενώ σε μόλις 21,7% οι θετικές.

Καλύτερος πρωθυπουργός

Ως προς το ποιον θεωρούν καλύτερο πρωθυπουργό, οι ερωτηθέντες απαντούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με 50,4% και τον Αλέξη Τσίπρα με 28,2%.

Τέλος, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 27,5%.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα