Τι δείχνει η «ιχνηλάτηση» των χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται οι δεσμίδες των χαρτονομισμάτων – 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά – που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatargate.

Σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων, που ήταν τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη είναι πρόσφατα εκδοθέντα. Κάποια από αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό μελέτη.

Ο τόπος έκδοσης θεωρείται κρίσιμη παράμετρος, καθώς θα βοηθήσει να εντοπιστεί η τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα, και επομένως ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα και θα συγκριθούν με των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση. Για την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες.

Ειδικοί επισημαίνουν πάντως, ότι το Κατάρ δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πρόσφατα εκδοθέντα τραπεζογραμμάτια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Καϊλή δηλώνει αθώα

Στο μεταξύ, αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ, απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για το λόγο αυτό υπάρχει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται στο δικαστήριο και να δώσει η ίδια τη μάχη της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο 24ωρα έχει πολύωρη επικοινωνία με την Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δικηγόρο της.

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Επανέλαβε ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Επίσης, ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους.

Πάντως, ο δικηγόρος επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.