Τι απαντά ο πασίγνωστος τραγουδιστής για τη φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Απάντησε ο πασίγνωστος τραγουδιστής που ερευνάται για φοροδιαφυγή «μαμούθ» 1,5 εκατ. ευρώ και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», μετά τη δέσμευση της περιουσίας του.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου του ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του γνωστού τραγουδιστή αναφέρει:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου , επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.

Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Ποιός είναι ο πασίγνωστος τραγουδιστής που ερευνάται για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ
Πασίγνωστος τραγουδιστής, ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλά κοινά, και πετυχημένος τόσο από το πέρασμά του από νυχτερινά μαγαζιά και συναυλίες ανά την Ελλάδα, όσο και μέσα από την «πλούσια» δισκογραφική του δουλειά, ερευνάται για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη φέρεται να έχει ζητηθεί η δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πασίγνωστου τραγουδιστή Α.Π. μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ έως ότου η υπόθεση διαλευκανθεί.

Αφορμή για την έρευνα της Οικονομικής που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα σε βάρος του πασίγνωστου τραγουδιστή Α.Π. , αποτέλεσε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία για τον καλλιτέχνη και ειδικότερα για εταιρία που έχει συστήσει με αντικείμενο, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα (θεάματα κλπ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιφανούς τραγουδιστή έπειτα από πολύμηνη έρευνα από την οποία προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος , σε ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι οι δεσμεύσεις, στις οποίες προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή αφορά ακίνητα, κινητά, λογαριασμούς προσωπικούς του καλλιτέχνη και της επίμαχης εταιρίας, σκάφη και θυρίδες που εφόσον εντοπιστούν, θα δεσμευθούν μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δήλωνε ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ
Στο πόρισμα της Αρχής που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία 5ετία ο τραγουδιστής Α.Π., στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου τραγουδιστή εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα «κοσμικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα