Τι ανέφερε στη δεύτερη κατάθεσή του ο Κ. Φρουζής

Για δεύτερη φορά καταθέτει ο Κωνσταντίνος Φρουζής στη Βουλή για την προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο.

Ο Φρουζής υποστηρίζει ότι δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Ε. Βενιζέλο ούτε τον Δ. Αβραμόπουλο. Είδε τον Αν. Λοβέρδο μία φορά στο προαύλιο του Υπουργείου και καθώς ήταν και άλλοι μπροστά δεν πρόλαβε καν να χαιρετίσει.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Πικραμένο είπε τον είδα μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Ο κ. Φρουζής άφησε αιχμές κατά της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με συναντήσεις που είχε ο Φρουζής δήλωσε ότι:

Αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με τον Κουτρουμάνη ενώ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με Λυκουρέντζο δύο φορές, με τον Σαλμά 4 – 5 φορές, με τον Άδ. Γεωργιάδη 4 – 5 φορές παρουσία πάντα μελών ΣΦΕΕ. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Φρουζής όλους τους συνάντησε πριν το 2015.

Τέλος, αρνήθηκε ότι είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Αν. Σαμαρά και ότι μετέφερε τροχήλατή ή ιπτάμενη σε αυτόν ή βαλίτσα.

Τον Σαμαρά τον συνάντησε σε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Μέρκελ όπως δηλώνει όπου είχε κληθεί ως πρόεδρος ΣΦΕΕ ενώ δίπλα του καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Φρουζής ισχυρίζεται ότι ήταν επιθετικός στην γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να πληρώσει. Συμπληρώνει μάλιστα ότι η τοποθέτησή του αυτή για τα χρέη προς τη Novartis δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να έχει μιλήσει και για το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, και να έχει πει ότι «έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Φρουζής μίλησε κατά πληροφορίες για την γραμματέα του, Μαρία Μαραγγέλη, λέγοντας ότι τον έκλεβε επί τρία χρόνια. «Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα αφήσει να χειρίζεται, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδί μου. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία» φέρεται να έχει πει ο κ. Φρουζής. Για τον Νίκο Μανιαδάκη ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν είχε συνεργασία.

Παράλληλα, ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής ανέφερε επίσης ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο κ. Φρουζής απαντώντας σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Σπύρου Λάππα αν «Σας ανέφερε η Τουλουπάκη ονόματα πολιτικών;», απάντησε επί λέξει «όχι δεν μου ανέφερε»!

Νωρίτερα ο κ. Λάππας είχε ρωτήσει τον πρώην ισχυρό άντρα της Novartis γιατί δεν κατήγγειλε τη συνάντηση, που ο ίδιος δημοσιοποίησε, με την κ. Τουλουπάκη για να λάβει την απάντηση ότι «δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθώ με το κράτος» και ότι «το μόνο που ήθελα ήταν να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί μου».

Σε αυτό το σημείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στον κ. Φρουζή, ότι έχει καταθέσει τρεις φορές υπομνήματα και ότι του έχουν ασκηθεί τρεις διώξεις ενώ τον ρώτησε μέχρι ποιο ποσό έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί για να λάβει την απάντηση ότι έχουν δεσμεύσει 1,8 εκατ. σε λογαριασμό του στην Ελβετία.

 

Σχετικά Νέα