Θρηνεί η Νέα Υόρκη μετά τη φονική πυρκαγιά στην πολυκατοικία

Οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης δεσμεύτηκαν να στηρίξουν όλους όσους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά σε διαμέρισμα την Κυριακή, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε ελαφρώς προς τα κάτω.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά του συγκροτήματος Twin Parks, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Αρκετοί άλλοι άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χειρότερος που έχει παρατηρηθεί σε πυρκαγιά στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.

Η πρόεδρος του δήμου του Μπρονξ, Βανέσα Γκίμπσον, δήλωσε ότι είναι «αποφασισμένη να ανοικοδομήσει και να θεραπεύσει» μετά το περιστατικό.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, που έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και μία εβδομάδα, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σήμερα σχετικά με τη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, στο 19όροφο κτίριοTwin Parks North West, το οποίο προσφέρει προσιτά διαμερίσματα σε Νεοϋορκέζους με χαμηλά εισοδήματα. Πολλοί από τους ενοίκους έχουν καταγωγή από την Γκάμπια.

Νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή “Good Morning America”, ο Άνταμς είπε ότι ο καπνός από τη φωτιά κατάφερε να εξαπλωθεί εξαιτίας μιας πόρτας που είχε παραμείνει ανοικτή. Οι πόρτες στα διαμερίσματα στην πολυκατοικία υποτίθεται ότι κλείνουν αυτόματα, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί η φωτιά στο υπόλοιπο κτίριο.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα στη συντήρηση με αυτήν την πόρτα και αυτό θα αποτελέσει τμήμα της έρευνας που συνεχίζεται», δήλωσε ο Άνταμς.

«Όλα θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας».

Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά και 32 άνθρωποι νοσηλεύονται με απειλητικά για τη ζωή τους εγκαύματα, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι.

Πυροσβέστες καθόρισαν, μέσω της συλλογής στοιχείων από το σημείο της τραγωδίας και μαρτυριών από ενοίκους, ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια ηλεκτρική σόμπα στην κρεβατοκάμαρα ενός διαμερίσματος, εξήγησε ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης Ντάνιελ Νίγκρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέρμανση λειτουργούσε στο κτίριο και η σόμπα χρησιμοποιείτο για περισσότερη ζέστη.

Περίπου 200 πυροσβέστες βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Σε πολλούς εξ αυτών, οι φιάλες οξυγόνου είχαν αδειάσει», σημείωσε σήμερα ο Άνταμ.

«Όμως, αντί να γυρίσουν πίσω και να βγουν από το κτίριο, συνέχισαν να προχωρούν μέσα από τον καπνό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα